Αναζήτηση περιοδικό "Σκορπιός"

Στη δεκαετία του '90 (περίπου) είχε κυκλοφορήσει ένα κόμικ με το όνομα "Σκορπιός". Μάλλον βγήκε σε λίγα τεύχη. Μέσα είχε διάφορα κόμιξ όπως Ούγκω Πράττ, "Η μπαλάντα της αρμυρής θάλασσας", μια άλλη ιστορία με ραδιενεργό χιόνι κ πολλά άλλα που δυσκολεύομαι να θυμηθώ.
Μήπως κάποιος απο εσάς το θυμάται, το είχε αγοράσει τότε; Μήπως το έχει κ τώρα; Θα με ενδιέφερε πολύ να βρω κάποια τεύχη του.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δεν το θυμάμαι το περιοδικό. Την δεκαετία τού '90 την πέρασα κατά κύριο λόγο εκτός Ελλάδας. Πάντως αν κάνεις μια βόλτα στο Μοναστηράκι μπορεί και να βρεις κανα τεύχος. :)
 
Δεινομάχη καλησπέρα, έχω κάποιους τόμους του περιοδικού που ζητάς σε άριστη κατάσταση οι οποίοι δεν με ενδιαφέρουν πλέον οπότε αν ακόμα αναζητάς αυτά τα τεύχη μπορώ να σου πω ποια έχω και να κανονίσουμε κάποια συναλλαγή.
 
περιοδικό "Σκορπιός" χμ..
πιθανότατα αναφέρεσαι στο περιοδικό "Σκαθάρι", ένα κορυφαίο, κατά τη γνώμη μου περιοδικό κόμικ, που βγηκε το 1980. εκδόσεις Μέδουσα. Έβγαλε 17 τεύχη και μετά τέλος, αφήνοντας τις 7 ιστορίες του ατέλειωτες και εμάς τους φανατικούς αναγνώστες του, να ψάχνουμε για χρόνια...
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
όπως είπα το περιοδικό είχε 7 ιστορίες σε συνέχειες. αυτές που θυμάμαι ήταν:
α. η μπαλαντα της αλμυρης θάλασσας, του ουγκω πρατ, οπως σωστα ανεφερες.
β. Ετερνάουτα, ο περιπλανωμενος του απειρου, των Εκτορ εστερχελντ και Φρανσισκο Σολανο Λοπεζ, με το ραδιενεργο χιονι στην ιστορια του Χουάν Σάλβο αντιμετωπο με την εξωγήινη απειλη.
γ. Σκορπιος, με τον μαυρο εκδικητη του "κακου", αμετανοητο εργένη στην καθημερινότητα του, που ψωνιζε αζαλέες για τα κοριτσια του, απ το ανθοπωλειο της τυφλης Ροζαλιν...
δ. Η κατακτηση της δυσης. αυτη η ιστορια συνεχιστηκε σε 2 ή 3 τομους μετα την διακοπη εκδοσης του περιοδικου
ε. Μπαρμπαρα. των Χουαν Ζανότο και Ρικάρντο Μπαρέιρο. πανέμορφη, χυμώδης , εκρηκτικη και με τηλεπαθητικες δυναμεις να μαχεται εναντια σε εξωγηινα ρομποτ
απο εκει και πέρα υπήρχαν άλλες δυο ιστοριες, η μια νομιζω λεγοταν "Κεν Πάρκερ" και η άλλη "το πριγκηποπουλο" ή καπως ετσι.

το 1985 η μαμουθ κομιξ, εβγαλε σε κυκλοφορια και για 28 τευχη το "Σκορπιος". το οποιο ειχε σιγουρα μεσα την ιστορια της Μπαρμπαρα και του Ετερναουτα. το 2ο ξεκινησε νομιζω στο 10ο ή 11ο τευχος, και πηγε μεχρι τελους, λιγο παρακατω απ οτι μας αφησε στη μεση το σκαθαρι. αργοτερα αυτα τα 28 τευχη βγηκαν νομιζω σε 8 ή 9 τομους.

αμα μαθεις κατι αλλο πες μας κι εμας, μηπως και τελειωσουμε καμια ιστορια...
 
Top